Ποσότητες από το ίδιο προϊόν θα συσκευάζονται μαζί
Η αμμωνία είναι άχρωμο, πικάντικο αέριο που αποτελείται από άζωτο και υδρογόνο. Είναι η απλούστερη σταθερή ένωση αυτών των στοιχείων και χρησιμεύει ως πρώτη ύλη για την παραγωγή πολλών εμπορικά σημαντικών ενώσεων αζώτου.
Ποιες τροφές περιέχουν αμμωνία;
Αυτά περιλαμβάνουν γαλακτοκομικά προϊόντα, γλυκίσματα, φρούτα και λαχανικά, αρτοσκευάσματα, δημητριακά πρωινού, αυγά, ψάρια, ποτά όπως αθλητικά ποτά και μπύρα και κρέατα.
Τι είναι η αμμωνία στα τρόφιμα;
Οι ενώσεις αμμωνίας χρησιμοποιούνται ως διογκωτικοί παράγοντες σε αρτοσκευάσματα και ως ελεγκτής οξύτητας στο τυρί και μερικές φορές στη σοκολάτα.