Πιπέρι ροζέ σπυρί

Πιπέρι ροζέ σπυρί

2,0040,00/Κιλό

Στη τιμή κιλού συμπεριλαμβάνεται  Φ.Π.Α.
Στη τιμή συσκευασίας συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α.
Ποσότητες από το ίδιο προϊόν θα συσκευάζονται μαζί

Πιπέρι ροζέ είναι πολύ αρωματικό αλλά θέλει πολύ προσοχή στη συντήρησή του γιατί είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και η εξωτερική του φλούδα σπάει πολύ εύκολα. Είναι λιγότερο καυτερό από άλλα είδη πιπεριών και αναδύει γλυκά αρώματα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ψάρια, ριζότο, λευκά κρέατα, σαλάτες αλλά και στη ζαχαροπλαστική.

Πιπέρι ροζέ λίγα λόγια

Οι κόκκοι ροζ πιπεριού προσφέρουν στα τρόφιμα ένα διαφορετικό είδος θερμότητας, πιο κοντά στο τσίλι από το μαύρο πιπέρι. Έχουν την ίδια πιπεράτη μπουκιά, αλλά είναι τυλιγμένη σε μια γλυκιά φρουτώδη γεύση που θυμίζει μούρο με διάθεση. Οι κόκκοι πιπεριού έχουν μια λεπτή, εύθραυστη φλούδα που μπορεί εύκολα να τρίβεται (μια υπέροχη πολύχρωμη γαρνιτούρα με ελαφριά γεύση για ψάρι ή κοτόπουλο).

Πώς να χρησιμοποιήσετε κόκκους ροζ πιπεριού

Δεδομένου ότι σπάνε τόσο εύκολα, θα πρέπει να συνθλίβονται με ένα μαχαίρι ή μύλο μπαχαρικών, όχι με μύλο πιπεριάς. Και καθώς είναι τόσο ευαίσθητα, αγοράζονται καλύτερα σε μικρές ποσότητες από ένα εξειδικευμένο κατάστημα μπαχαρικών για να εξασφαλίσετε φρεσκάδα κορυφαίας ποιότητας.

Οι κόκκοι ροζ πιπεριού μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα πιάτα, όπως σαλάτες, σούπες, μαγειρευτά, σάλτσες και μαρινάδες. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για γαρνίρισμα πιάτων ή να προστεθούν σε μείγματα μπαχαρικών. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι κόκκοι ροζ πιπεριού πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ, καθώς μπορεί να έχουν μια ελαφρώς πικρή γεύση εάν χρησιμοποιούνται υπερβολικά.

Αποτελούν επίσης εξαιρετικές υποκαταστάσεις για πιο εξωτικές εφαρμογές μαύρου πιπεριού, όπως παγωτό, σοκολάτα (ειδικά με ροδόνερο) και ποπ κορν.

Μου αρέσουν περισσότερο όταν προστίθενται σε πάστες κάρυ. Η απροσδόκητη φρουτώδης τους γεύση συνδυάζετε καλά με το σκόρδο και το λεμονόχορτο. Δοκιμάστε να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας σε σάλτσα κρέατος, έναν συνδυασμό αλμυρών, ικανοποιητικών γεύσεων, ιδανικό για ένα γρήγορο αλλά περίπλοκο και ικανοποιητικό μεσημεριανό γεύμα.
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εκτιμήσετε τους κόκκους ροζ πιπεριού είναι απλώς να τους τσιμπήσετε ολόκληρους. Βάλτε μερικά σε ένα μικρό μπολ για το επόμενο πιάτο με τυρί και δώστε εντολή στους καλεσμένους σας να πασπαλίσουν λίγο με τα κράκερ τους με τυρί. Δεδομένου ότι είναι τόσο ευαίσθητα, είναι εύκολο να τα φάτε σαν σνακ, και αν τα αντιμετωπίζετε σαν έντονα αποξηραμένα φρούτα.

Ροζ πιπέρι συνταγές

Βινεγκρέτ με ροζ πιπέρι: Αυτή η βινεγκρέτ γίνεται με μείγμα ελαιόλαδου, ξύδι από λευκό κρασί, μέλι, μουστάρδα και κόκκοι ροζ πιπεριού. Για να φτιάξετε τη βινεγκρέτ, συνδυάστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ ή στον επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μπορείτε επίσης να χτυπήσετε τα υλικά μαζί με το χέρι σε ένα μπολ. Η βινεγκρέτ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ντύσετε σαλάτες ή ως μαρινάδα για κρέατα ή λαχανικά.
Μαρέγκες ροζ πιπεριάς: Αυτές οι μαρέγκες γίνονται με μείγμα ασπράδιων αυγών, ζάχαρης και τριμμένου ροζ πιπεριού. Για να φτιάξετε μαρέγκες ροζ πιπεριάς, χτυπήστε τα ασπράδια και τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Διπλώστε απαλά τους κόκκους ροζ πιπεριού. Ρίξτε κουταλιές από το μείγμα της μαρέγκας σε ένα ταψί στρωμένο με περγαμηνή και ψήστε στους 200°F για 1-2 ώρες ή μέχρι οι μαρέγκες να γίνουν τραγανές και στεγνές.

Ροζ πιπέρι ιδιότητες

Εκτός από τη χρήση τους στη μαγειρική, οι κόκκοι ροζ πιπεριού χρησιμοποιούνται και ιατρικά για να βοηθήσουν σε πεπτικά προβλήματα και να μειώσουν τη φλεγμονή.

Σχετικά προϊόντα

Επίσης θα βρείτε