Μπλούμπερι Μύρτιλο αμερικής

Μπλούμπερι Μύρτιλο αμερικής

1,6032,00/Κιλό

Στη τιμή κιλού συμπεριλαμβάνεται  Φ.Π.Α.
Στη τιμή συσκευασίας συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α.
Ποσότητες από το ίδιο προϊόν θα συσκευάζονται μαζί

Το μύρτιλο (vaccinium myrtillus) ήταν ένα από τα πρώτα τρόφιμα που ονομάστηκε «υπερτροφή». Υπάρχουν πολλές ποικιλίες που αναπτύσσονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου. τα μούρα αναπτύσσονται σε ομάδες σε θαμνώδεις θάμνους και μπορεί να ποικίλουν σε μέγεθος.Τα καλλιεργούμενα βατόμουρα είναι πιο γλυκά από αυτά που καλλιεργούνται άγρια, ωστόσο, όλα έχουν το ίδιο χαρακτηριστικό βαθύ μπλε-μοβ χρώμα, λεπτό ημιδιαφανές δέρμα και μικροσκοπικούς σπόρους.

Διατροφικά οφέλη των μύρτιλων
80 γραμμάρια βατόμουρα παρέχουν:

32Kcal/135KJ
0,7 g πρωτεΐνης
0,2 γρ λίπος
7,3 γρ υδατάνθρακες
1,2 g φυτικές ίνες
53 mg καλίου
0,75 mg βιταμίνη Ε
5 mg βιταμίνη C

Ποια είναι τα κορυφαία 5 οφέλη για την υγεία των μύρτιλων;

1. Μπορεί να είναι προστατευτικό
Τα βατόμουρα περιέχουν ένα από τα υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών μεταξύ των φρούτων και λαχανικών που καταναλώνονται συνήθως. Αυτό αναφέρεται συνήθως ως βαθμολογία ORAC. Είναι εξαιρετικά πλούσια σε φυσικά φυτικές ενώσεις που ονομάζονται φυτοχημικά όπως το ελλαγικό οξύ και οι ανθοκυανιδίνες. Αυτά τα φυτοχημικά είναι υπεύθυνα για το μπλε, το λουλακί και το κόκκινο χρώμα του μούρου.
Οι φυτοχημικές ουσίες στα βατόμουρα έχουν ερευνηθεί εκτενώς για τις προστατευτικές τους ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν το σώμα να καταπολεμήσει έναν μακρύ κατάλογο ασθενειών.

2. Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι ανθοκυανιδίνες, οι οποίες βρίσκονται στα φρούτα των μούρων, μπορεί να υποστηρίξουν το καρδιαγγειακό σύστημα. Φαίνεται ότι το κάνουν αυτό υποστηρίζοντας την υγεία των αιμοφόρων αγγείων και μειώνοντας την αρτηριακή ακαμψία που σχετίζεται με τη γήρανση.

3. Μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα
Τα βατόμουρα είναι τόσο χαμηλά σε ζάχαρη όσο και καλή πηγή φυτικών ινών, με αποτέλεσμα να έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (GI). Αυτό, μαζί με την υψηλή περιεκτικότητά τους σε φλαβονοειδή, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη, η οποία είναι σημαντική για τη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

4. Μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγείας των ματιών
Η τακτική συμπερίληψη μύρτιλων στη διατροφή σας μπορεί να βελτιώσει την όραση και να προστατεύσει από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία. Αυτό πιστεύεται ότι οφείλεται στη βελτιωμένη ροή αίματος και οξυγόνου στα μάτια και στην αντιοξειδωτική προστασία που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πιθανότητας καταρράκτη και εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

5. Μπορεί να ανακουφίσει γαστρεντερικά προβλήματα και ουρολοιμώξεις
Η παραδοσιακή ιατρική προτείνει ότι τα βατόμουρα μπορεί να είναι ένα χρήσιμο φάρμακο τόσο για γαστρεντερικές παθήσεις όσο και για λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

πηγή: bbcgoodfood

Σχετικά προϊόντα