Ποσότητες από το ίδιο προϊόν θα συσκευάζονται μαζί
Ο εσπρέσο (όρος ιταλικός, απόκομμα υπό πίεση) ή αλλιώς, σύντομος καφές είναι ένας πολύ δυνατός καφές με έντονο άρωμα, το οποίο αποκτάται με διήθηση υπό μεγάλη πίεση, δηλαδή κάνοντας να περάσει γρήγορα ζεστό νερό κάτω από μια πίεση εννέα (9) μπαρ (ενδεδειγμένη βέλτιστη πίεση απόσταξης σε μανόμετρα επαγγελματικών μηχανών εσπρέσο) μέσω του ψιλοκομμένου και ψιλοκαβουρδισμένου καφέ. Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται με τη βοήθεια μιας μηχανής καφέ «για εσπρέσο». Ο ειδικός της παραγωγής του εσπρέσο είναι ο μπαρίστας (ιταλικός όρος)
Περιέχει
80% arabica
20% robousta
Κάνε εύκολα εσπρεσο στο σπιτι έχοντας τον κατάλληλο καφέ.
Espresso θερμίδες
Ζεστός: Υπολογίζεται στα 30 ml
3 θερμίδες (ο σκέτος)
23 θερμίδες (ο μέτριος)
43 θερμίδες (ο γλυκός)
Freddo: Υπολογίζεται στα 200 ml
5 θερμίδες (ο σκέτος)
45 θερμίδες (ο μέτριος)
85 θερμίδες (ο γλυκός)
Απαραίτητο για την παρασκευή του η μηχανή espresso