Ρύζι Καρολίνα

Ρύζι Καρολίνα

0,202,00/Κιλό

Στη τιμή κιλού συμπεριλαμβάνεται  Φ.Π.Α.
Στη τιμή συσκευασίας συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α.
Ποσότητες από το ίδιο προϊόν θα συσκευάζονται μαζί

Ρύζι Καρολίνα:

Επίσης λευκό και μεσόσπερμο ρύζι. Απελευθερώνει πολύ άμυλο κατά το μαγείρεμα, χωρίς να λιώσει όμως, και έτσι μας δίνει φαγητό μελάτο και ζουμερό. Ιδανικό για χυλωμένα πιλάφια και φαγητά φούρνου. Είναι μεσόσπερμη ποικιλία, με κόκκους παχουλούς, μετρίου μεγέθους. Έχει χαρακτηριστικό λευκό χρώμα, που επιτυγχάνεται με τη «λεύκανσή» του, το ξύσιμο δηλαδή του εξωτερικού περιβλήματος μετά την αποφλοίωσή του

πηγη: blog.togiatrosofi.gr

5 tips για το σωστό βράσιμο του ρυζιού
1. Για σπυρωτό πιλάφι, πριν το βράσιμο, ξεπλένεις το ρύζι μέσα σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό.
2. Η σωστή αναλογία ρυζιού – νερού ή ζωμού, είναι συνήθως 1 μέρος ρύζι με 2½ μέρη νερό ή ζωμός.
3. Ανακάτευε το ρύζι μόνο με πιρούνι, για να ξεχωρίζουν οι κόκκοι και να μείνει σπυρωτό.
4. Σε γενικές γραμμές ο χρόνος βρασμού ποικίλει από 12-18 λεπτά, αναλόγως την ποικιλία.
5. Αφού βράσεις το ρύζι και κατεβάσεις την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζεις με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα για να τραβήξει τους υδρατμούς και να κρατήσει το ρύζι αφράτο μέχρι τη στιγμή του σερβιρίσματος.

Bonus 5 υπέροχες συνταγές με ρύζι
Γεμιστά με σταφίδες και κουκουνάρι
Τρίχρωμο ρύζι σε φόρμα
Λαχανόρυζο με πράσα
Μυδοπίλαφο με φρέσκα βότανα
Ρυζόγαλο με σιρόπι καραμέλας

πηγη:

togiatrosofi

olivemagazine

Σχετικά προϊόντα

Επίσης θα βρείτε