Ρύζι Καρολίνα:
Επίσης λευκό και μεσόσπερμο ρύζι. Απελευθερώνει πολύ άμυλο κατά το μαγείρεμα, χωρίς να λιώσει όμως, και έτσι μας δίνει φαγητό μελάτο και ζουμερό. Ιδανικό για χυλωμένα πιλάφια και φαγητά φούρνου. Είναι μεσόσπερμη ποικιλία, με κόκκους παχουλούς, μετρίου μεγέθους. Έχει χαρακτηριστικό λευκό χρώμα, που επιτυγχάνεται με τη «λεύκανσή» του, το ξύσιμο δηλαδή του εξωτερικού περιβλήματος μετά την αποφλοίωσή του
πηγη: blog.togiatrosofi.gr