Μαστίχα Χίου Τρίμμα

Μαστίχα Χίου Τρίμμα

2,80280,00/Κιλό

Στη τιμή κιλού συμπεριλαμβάνεται  Φ.Π.Α.
Στη τιμή συσκευασίας συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α.
Ποσότητες από το ίδιο προϊόν θα συσκευάζονται μαζί

Η Μαστίχα Χίου είναι μια φυσική ρητίνη που παράγεται από το μαστιχόδεντρο (Pistacia lentiscus), το οποίο κατάγεται από την περιοχή της Μεσογείου. Στο νησί της Χίου και πιο συγκεκριμένα στο νότιο τμήμα του νησιού, καλλιεργείται μία ιδιαίτερη ποικιλία από τον οποίο εξάγεται η φυσική ρητίνη ή μαστίχα. Από το 1997 έχει χαρακτηριστεί ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π).

Η Μαστίχα Χίου συλλέγεται κάνοντας τομές στο φλοιό του δέντρου και στη συνέχεια συλλέγεται και επεξεργάζεται για να παραχθεί μια αρωματική, αρωματική ουσία.

Μαστίχα Χίου γεύση

Η Μαστίχα Χίου έχει ελαφρώς πικρή γεύση και ένα ζεστό, ξυλώδες άρωμα. Χρησιμοποιείται συχνά στη μαγειρική για να προσθέσει άρωμα σε τρόφιμα και ποτά, όπως γλυκά, ζαχαρωτά και ποτά.

Στην αρωματοποιία, η μαστίχα χρησιμοποιείται για να προσθέσει μια ζεστή, ξυλώδη νότα στα αρώματα.

Μαστίχα Χίου που χρησιμοποιείται

Χρησιμοποιείται επίσης στην παραδοσιακή ιατρική για τη θεραπεία ποικίλων παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων πεπτικών προβλημάτων και δερματικών παθήσεων. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι η μαστίχα μπορεί να έχει αντιβακτηριακές, αντιιικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Η μαστίχα χρησιμοποιείται επίσης στην παραγωγή ενός παραδοσιακού ελληνικού λικέρ που ονομάζεται μαστίχα, το οποίο παρασκευάζεται από μαστίχα και άλλα συστατικά όπως γλυκάνισο και ζάχαρη. Η μαστίχα καταναλώνεται συνήθως ως ποτό μετά το δείπνο και είναι γνωστή για τη χαρακτηριστική γεύση και το άρωμά της.

Η μαστίχα είναι ένα δημοφιλές συστατικό σε πολλά παραδοσιακά πιάτα στην περιοχή της Μεσογείου και χρησιμοποιείται επίσης σε ορισμένα σύγχρονα μαγειρέματα, ιδιαίτερα στις κουζίνες της Ελλάδας και της Μέσης Ανατολής. Μπορεί να βρεθεί σε διάφορες μορφές, όπως ως σκόνη, πάστα ή με τη μορφή μικρών, σκληρών δακρύων. Η μαστίχα χρησιμοποιείται συχνά σε μικρές ποσότητες, καθώς έχει έντονη γεύση και άρωμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αρωματίσει πιάτα όπως αρνί, κοτόπουλο και ψάρι, καθώς και αρτοσκευάσματα και επιδόρπια.

Σχετικά προϊόντα

Επίσης θα βρείτε