Φουντούκι Ωμό

Φουντούκι Ωμό

1,7517,50/Κιλό

Στη τιμή κιλού συμπεριλαμβάνεται  Φ.Π.Α.
Στη τιμή συσκευασίας συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α.
Ποσότητες από το ίδιο προϊόν θα συσκευάζονται μαζί
Τα φουντούκια είναι θρεπτικά, πλούσια σε πρωτεΐνες και ανόργανα στοιχεία. Είναι από τους πιο καλούς ξηρούς καρπούς με πολλά οφέλη για την υγεία . Χρησιμοποιούνται στη σοκολατοβιομηχανία, στη ζαχαροπλαστική και στην αρτοποιία.

Φουντούκι Ωμό λίγα λόγια

Η λέξη «φουντούκι» προέρχεται από τη φράση ποντικόν κάρυον, δηλαδή «καρύδι του Πόντου», ονομασία που προέκυψε λόγω της καλλιέργειας της στον Πόντο τα αρχαία χρόνια. Από εκεί, η λέξη ποντικόν πέρασε στα αραβικά και μετέπειτα στα τουρκικά ως fındık, και τελικά επέστρεψε στα Νέα Ελληνικά με αντιδάνειο ως «φουντούκι» κατά την Τουρκοκρατία.

Ποσα φουντουκια την ημερα

Ένα φουντούκι περιέχει περίπου 10 θερμίδες. Η συνιστώμενη πρόσληψη φουντουκιών για απώλεια βάρους είναι περίπου 30 με 60 γραμμάρια την ημέρα. Μια μερίδα 30 γραμμάρια φουντούκια είναι περίπου 15-20 ξηροί καρποί, αλλά είναι καλύτερο να ζυγίζετε τις μερίδες σας εάν προσπαθείτε να παρακολουθείτε με ακρίβεια τις θερμίδες σας.

Φουντουκια ωμα θερμιδες

15 γραμμάρια, ή περίπου 10 φουντουκια

Θερμιδες: 90. Συνολικό λίπος: 8 γραμμάρια. Πρωτεΐνη: 2,1 γραμμάρια.

Τα φουντούκια και οι θερμίδες τους  λόγω της περιεκτικότητάς τους σε λιπαρά είναι αρκετά υψηλά. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος του λίπους στα φουντούκια είναι μονοακόρεστα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι «καλά» λίπη που βοηθούν στη διατήρηση της αντοχής των οστών και της λειτουργίας του ανοσοποιητικού. Γενικά, η κατανάλωση 30 έως 60 γραμμαρίων φουντουκιών την ημέρα έχει συνδεθεί με βελτιώσεις στις παραμέτρους υγείας της καρδιάς.

Φουντουκια παρενεργειες

Το φουντούκι φαίνεται να είναι ασφαλές για τους περισσότερους ανθρώπους σε ποσότητες τροφίμων. Αλλά μερικοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί και είχαν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένων απειλητικών για τη ζωή αναπνευστικών προβλημάτων (αναφυλαξία).

Ρασμπερι Ωσμωτικό Χωρίς Ζάχαρη

Μπλακμπερι Οσμωτικό Χωρίς Ζάχαρη

Ζολίτα

Κράκερ Ρυζιού

Τσιπς Λαχανικών

Σχετικά προϊόντα

Επίσης θα βρείτε