Λεμονοπίπερο τρίμμα

Λεμονοπίπερο τρίμμα

1,2525,00/Κιλό

Στη τιμή κιλού συμπεριλαμβάνεται  Φ.Π.Α.
Στη τιμή συσκευασίας συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α.
Ποσότητες από το ίδιο προϊόν θα συσκευάζονται μαζί

Το λεμονοπίπερο είναι ένα μείγμα καρυκευμάτων που αποτελείται από δύο κύρια συστατικά: αλεσμένο μαύρο πιπέρι και ξύσμα λεμονιού.

Λεμονοπίπερο τι είναι

Το μαύρο πιπέρι προσθέτει μια πικάντικη, καυτερή γεύση στο καρύκευμα, ενώ το ξύσμα λεμονιού προσθέτει μια φωτεινή, εσπεριδοειδή νότα. Τα δύο συστατικά συχνά συνδυάζονται για να δημιουργηθεί μια σκόνη που μπορεί εύκολα να πασπαλιστεί σε διάφορα πιάτα.

Που χρησιμοποιείται

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καρυκεύσει ένα ευρύ φάσμα τροφίμων, όπως κοτόπουλο, ψάρι, γαρίδες, χοιρινό και λαχανικά. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές ως καρύκευμα για ψητό ή σοταρισμένο κοτόπουλο, καθώς η γεύση λεμονιού συμπληρώνει τη φυσική γεύση των πουλερικών και το μαύρο πιπέρι προσθέτει μια ελαφριά δόση θερμότητας. Το καρύκευμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ξηρό επάλειμμα για κρέατα και ως πασπάλισμα πάνω από σαλάτες.

Ένας άλλος συνηθισμένος τρόπος χρήσης του είναι ως μαρινάδα για κρέατα και θαλασσινά, αναμειγνύοντάς το με λίγο λάδι, μπορεί να δημιουργηθεί μια γευστική μαρινάδα που όχι μόνο προσθέτει τη γεύση του λεμονοπίπερου αλλά και βοηθάει στο να μαλακώσει το κρέας. Το λεμονοπίπερο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό σε σάλτσες σαλάτας, ντιπ και σάλτσες.

Συνολικά, το λεμονοπίπερο είναι ένα ευπροσάρμοστο καρύκευμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσθέσει μια έκρηξη γεύσης σε μια μεγάλη ποικιλία πιάτων. Το μοναδικό μείγμα λεμονιού και πιπεριού μπορεί να προσθέσει μια φωτεινή, πικάντικη νότα σε κρέατα, θαλασσινά, λαχανικά και πολλά άλλα, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για τους οικιακούς μάγειρες που θέλουν να προσθέσουν λίγη έξτρα νότα στο μαγείρεμά τους.

Σχετικά προϊόντα

Επίσης θα βρείτε