Κανέλα Ξύλο

Κανέλα Ξύλο

0,8817,50/Κιλό

Στη τιμή κιλού συμπεριλαμβάνεται  Φ.Π.Α.
Στη τιμή συσκευασίας συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α.
Ποσότητες από το ίδιο προϊόν θα συσκευάζονται μαζί

Τα Κανέλα Ξύλο (Cinnamomum cassia), επίσης γνωστά ως κινεζική κανέλα ή cassia, είναι η τέλεια προσθήκη σε κάθε κουζίνα. Αυτά τα σκούρα καφέ στικ συλλέγονται προσεκτικά και αποξηραίνονται από το φλοιό του δέντρου Cinnamomum cassia και έχουν έντονη, πικάντικη γεύση που είναι ιδανική για να προσθέσετε ζεστασιά και βάθος σε αλμυρά πιάτα και γλυκές λιχουδιές.

Οι κανέλα ξύλο είναι παχύτεροι και σκληρότεροι από εκείνους των άλλων ειδών κανέλας, και είναι πιο χοντροκομμένοι και πιο σφιχτά τυλιγμένοι από την ανοιχτόχρωμη κανέλα. Ο εσωτερικός φλοιός είναι λείος, σκούρος-καφέ και έχει ένα χαρακτηριστικό, πικάντικο άρωμα. Η γεύση της είναι πιο έντονη από εκείνη των άλλων κανελών, καθιστώντας την ιδανική για συνταγές που απαιτούν πιο έντονη γεύση.

Μία από τις πιο δημοφιλείς χρήσεις των στικς Cinnamomum cassia είναι στη ζαχαροπλαστική, όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσθέσει γεύση σε κέικ, μπισκότα και γλυκά. Είναι επίσης ένα κοινό συστατικό σε μείγματα μπαχαρικών, όπως το μπαχαρικό για πίτα κολοκύθας και το τσάι chai. Όταν χρησιμοποιείται σε αλμυρά πιάτα, μπορεί να προστεθεί σε μαρινάδες και επάλειψη για κρέατα ή να χρησιμοποιηθεί για να προσθέσει βάθος γεύσης σε σούπες και βραστά.

Εκτός από τις μαγειρικές του χρήσεις, τα ραβδιά Cinnamomum cassia έχουν μακρά ιστορία χρήσης στην παραδοσιακή ιατρική. Πιστεύεται ότι έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και χρησιμοποιούνται συχνά ως φυσική θεραπεία για πεπτικά προβλήματα, όπως ναυτία και δυσπεψία. Χρησιμοποιούνται επίσης για να βοηθήσουν στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη.

Τα ξυλάκια Cinnamomum cassia είναι υψηλής ποιότητας και διατίθενται στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Είναι συσκευασμένα με τρόπο που διατηρεί τη φρεσκάδα και το άρωμά τους. Τα στικς μπορούν εύκολα να τριφτούν ή να αλεστούν για να προσθέσουν μια έντονη, ζεστή και πικάντικη γεύση και άρωμα στα πιάτα σας. Προσθέστε αυτά τα στικ στη συλλογή μπαχαρικών σας σήμερα και απογειώστε τη γεύση των αγαπημένων σας πιάτων!

Σχετικά προϊόντα