Αποξηραμένος Ιβίσκος

Αποξηραμένος Ιβίσκος

1,7217,20/Κιλό

Στη τιμή κιλού συμπεριλαμβάνεται  Φ.Π.Α.
Στη τιμή συσκευασίας συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α.
Ποσότητες από το ίδιο προϊόν θα συσκευάζονται μαζί

Αποξηραμένος Ιβίσκος οι ευεργετικές ιδιότητες του είναι πολλές, και ήδη στην αρχαιότητα αυτό το φυτό χρησιμοποιήθηκε ως αντισηπτικό. Έχει στυπτικά και μαλακτικά χαρακτηριστικά, εξαιρετικό για τη σωστή διέλευση των χοληφόρων και για την πεπτική, διουρητική, καθαρτική και τονωτική ευεξία. Στην αφυδατωμένη εκδοχή του ιβίσκου, είναι νόστιμο ως πρωινό σνακ ή απογευματινό σνακ, για να κόψετε την πείνα. Συστατικά: ιβίσκος, κιτρικό οξύ, διοξείδιο του θείου, χρώμα Ε129.

Αποξηραμένος Ιβίσκοςλίγα λόγια

Ο Ιβίσκος ανήκει στην οικογένεια των Μαλβιδών ή Μαλαχιδών η οποία περιλαμβάνει περίπου 200 είδη δένδρων, ποωδών φυτών ή θάμνων. Η λέξη ιβίσκος είναι ελληνική και το όνομα αυτό δόθηκε αρχικά στο φυτό Αλθαία από τον Διοσκουρίδη. Είναι φυτό πολυετές ή ετήσιο και το ύψος του φτάνει τα 2-2,5 μέτρα. Είναι αγγειόσπερμο δικότυλο φυτό, με οδοντωτό γυαλιστερό φύλλωμα.

Αποξηραμένος Ιβίσκος οφέλη

Ο αποξηραμένος ιβίσκος προσφέρει πολλές δυνατότητες για να ενσωματώσετε τα οφέλη του για την υγεία στη διατροφή σας. Μπορείτε να φάτε αποξηραμένα άνθη ιβίσκου ως σνακ, να τα προσθέσετε στο αγαπημένο σας γεύμα για να του δώσετε περισσότερη γεύση ή να τα προσθέσετε στη φρουτοσαλάτα σας ως επιδόρπιο.

Χρήσιμα είναι όλα τα μέρη του φυτού, φύλλα, ρίζες και κάλυκες. Σε Μεξικό, Αφρική, Ινδία, Ταϊλάνδη όλα τα μέρη του φυτού έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και εκατονταετίες για θεραπεία μολύνσεων του ουροποιητικού συστήματος και υπέρταση. Στην Ινδία ο ιβίσκος είναι ένα παραδοσιακό θεραπευτικό φυτό που χρησιμοποιούν στην Αγιουβέρδα. Έρευνες στη χώρα αυτή έχουν αποδείξει την αντιυπερτασική και αντιοξειδωτική δραστηριότητα του φυτού.

Στην έκδοση αφυδατωμένου ιβίσκου μπορεί εύκολα να καταναλωθεί ως σνακ ευεξίας ή να προστεθεί ως κορυφαία διακόσμηση για muffins, κέικ, cupcakes, παγωτά, σορμπέ και κατεψυγμένα επιδόρπια.

Σε τι είναι καλός ο αποξηραμένος ιβίσκος;

Μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της βλάβης των κυττάρων που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα. Αυτό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης πολλών σημαντικών επιπλοκών για την υγεία, όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης και ο καρκίνος. Το τσάι ιβίσκου περιέχει άλλα αντιοξειδωτικά, όπως ανθοκυανίνες.

αποξηραμενος Ιβισκος θερμιδες

Υπάρχουν 300 θερμίδες σε 84 γραμμάρια άνθη ιβίσκου – αποξηραμένα. Με 357 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, αυτή η τροφή θα θεωρηθεί τροφή υψηλής θερμιδικής πυκνότητας. Να είστε προσεκτικοί, τα τρόφιμα υψηλής θερμιδικής πυκνότητας τείνουν να προσθέτουν θερμίδες γρήγορα και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με το μέγεθος της μερίδας σας εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος.

Αποξηραμένος Ιβίσκος παρενέργειες

Ενώ ο ιβίσκος έχει πολλές εκπληκτικές ιδιότητες για την ευεξία, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου θα ήταν καλύτερο να μετριαστείτε στο ελάχιστο η κατανάλωσή του ή να τον αποφύγετε – ίσως συζητώντας το με το γιατρό σας πριν τον καταναλώσετε.

Εάν είστε έγκυος, είναι θετικό

πηγή: garden-for-all.com

Σχετικά προϊόντα

Επίσης θα βρείτε