Μακα (maca) Βιολογική Σκόνη

Μακα (maca) Βιολογική Σκόνη

3,0030,00

Στη τιμή κιλού συμπεριλαμβάνεται  Φ.Π.Α.
Στη τιμή συσκευασίας συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α.
Ποσότητες από το ίδιο προϊόν θα συσκευάζονται μαζί

Το Μακα ( Maca ) είναι ένα περουβιανό φυτό που μπορεί να έχει διάφορα οφέλη για την υγεία.

Φυτρώνει στα βουνά των Άνδεων. Είναι ένα κοινό συστατικό στην περουβιανή κουζίνα που δίνει στα πιάτα μια γήινη γεύση. Το φυτό ρίζα μάκα μπορεί να αλεσθεί σε σκόνη και να προστεθεί σε γεύματα ή smoothies.

Μακα εκτός από τις μαγειρικές του χρήσεις, το maca μπορεί επίσης να έχει πολλά οφέλη για την υγεία. 

1. Αύξηση της λίμπιντο
Το πιο γνωστό όφελος της ρίζας μάκα είναι η δυνατότητα αύξησης της λίμπιντο. Υπάρχουν ορισμένα επιστημονικά στοιχεία που υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό.

2. Μείωση της στυτικής δυσλειτουργίας
Η ρίζα Maca θα μπορούσε επίσης να έχει οφέλη για τα άτομα με στυτική δυσλειτουργία (ED).

3. Ενίσχυση της ενέργειας και της αντοχής
Ορισμένοι αθλητές και bodybuilders χρησιμοποιούν τη ρίζα μάκα ως συμπλήρωμα για την αύξηση της ενέργειας και της απόδοσης. Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που το υποστηρίζουν αυτό.

4. Αύξηση της γονιμότητας
Μια άλλη ευρέως διαδεδομένη χρήση της ρίζας μακα είναι η αύξηση της γονιμότητας, ιδίως στους άνδρες. Μια ανασκόπηση του 2016Trusted Source βρήκε κάποια στοιχεία ότι η ρίζα μάκα μπορεί να αυξήσει την ποιότητα του σπέρματος τόσο σε γόνιμους όσο και σε υπογόνιμους άνδρες.

5. Βελτίωση της διάθεσης
Η μακα περιέχει φλαβονοειδή, τα οποία πιστεύεται ότι βελτιώνουν τη διάθεση και μειώνουν το άγχος. Μια μελέτη σε 14 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες διαπίστωσε ότι η μάκα μπορεί να μειώσει τα συναισθήματα άγχους και κατάθλιψης.

6. Μείωση της αρτηριακής πίεσης
Είναι πιθανό ότι η ρίζα μάκα μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της αρτηριακής πίεσης.

7. Μείωση της ηλιακής φθοράς
Μια παλαιότερη μελέτηTrusted Source σε ζώα διαπίστωσε ότι η μάκα μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τις υπεριώδεις ακτίνες.

8. Καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών
Η ρίζα Maca προάγει επίσης τα φυσικά αντιοξειδωτικά στο σώμα, όπως η γλουταθειόνη και η υπεροξειδική δισμουτάση.

9. Μείωση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης
Ορισμένοι υποστηρικτές της ρίζας μάκα πιστεύουν ότι μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των επιπέδων της ορμόνης οιστρογόνων.

Κίνδυνοι

Η μάκα δεν συνδέεται επί του παρόντος με κινδύνους για την υγεία των περισσότερων ανθρώπων και είναι απίθανο να προκαλέσει παρενέργειες σε μέτριες δόσεις.

Ωστόσο, λόγω της επίδρασής του στις ορμόνες, τα άτομα με προβλήματα θυρεοειδούς θα πρέπει να αποφεύγουν τη λήψη. Είναι επίσης καλύτερο να αποφεύγεται η λήψη του όταν υποβάλλονται σε θεραπείες που τροποποιούν τα ορμονικά επίπεδα, όπως οι θεραπείες για τον καρκίνο του μαστού.

Δοσολογία

Πάντα να συζητάτε με τον ιατρό σας όταν αναζητάτε δοσολογία Maca για την υποστήριξη ενός συγκεκριμένου σωματικού συστήματος ή προβλήματος.

Δεν υπάρχει επίσημη συνιστώμενη δοσολογία για τη Maca. Ωστόσο, η τυπική δόση που χρησιμοποιείται γενικά σε μελέτες σε ανθρώπους κυμαίνεται από 1,5 g – 3 g που λαμβάνονται καθημερινά με τροφή για 6-16 εβδομάδες.

Όπως συμβαίνει με όλα τα τρόφιμα και τα βότανα, η βέλτιστη ατομική ποσότητα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους του ατόμου, της υγείας του πεπτικού συστήματος και των στόχων υγείας.

Πάντα να συμβουλεύεστε τον θεραπευτή σας εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, παίρνετε φάρμακα ή έχετε μια χρόνια πάθηση.

Σχετικά προϊόντα

Επίσης θα βρείτε