Μουστάκια Καλαμποκιού

Μουστάκια Καλαμποκιού

1,0521,00/Κιλό

Στη τιμή κιλού συμπεριλαμβάνεται  Φ.Π.Α.
Στη τιμή συσκευασίας συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α.
Ποσότητες από το ίδιο προϊόν θα συσκευάζονται μαζί

Τα μουστάκια καλαμποκιού αναφέρεται στα λεπτά, μεταξένια νήματα που αναπτύσσονται στα στάχυα του καλαμποκιού. Είναι οι μακριές, κιτρινοπράσινες κλωστές που συχνά αφαιρούνται πριν το καλαμπόκι μαγειρευτεί ή καταναλωθεί. Παρά το γεγονός ότι συνήθως απορρίπτεται, είναι στην πραγματικότητα γεμάτο θρεπτικά συστατικά και χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς εδώ και αιώνες.

Ένα από τα κύρια οφέλη τα μουστάκια καλαμποκιού είναι η ικανότητά του να προάγει την υγιή λειτουργία των νεφρών. Είναι ένα φυσικό διουρητικό, που σημαίνει ότι μπορεί να αυξήσει την παραγωγή ούρων και να βοηθήσει στην απομάκρυνση των τοξινών και των περιττών υγρών από το σώμα. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα με λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος ή πέτρες στα νεφρά. Τα μουστάκια καλαμποκιού έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία άλλων παθήσεων, όπως λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης, φλεγμονές και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Εκτός από τις διουρητικές του ιδιότητες, τα μουστάκια καλαμποκιού περιέχουν αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα και στην πρόληψη της κυτταρικής βλάβης που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Μπορεί επίσης να έχει ηρεμιστική επίδραση στο νευρικό σύστημα και να συμβάλλει στη μείωση του άγχους και του στρες.

Για να χρησιμοποιήσετε τα μουστάκια καλαμποκιού, μπορείτε να το παρασκευάσετε σε τσάι, βυθίζοντας μια χούφτα από τις κλωστές του σε ζεστό νερό για 10-15 λεπτά. Το τσάι μπορείτε να το απολαύσετε ζεστό ή κρύο και μπορεί να το γλυκάνετε με μέλι ή λεμόνι, αν το επιθυμείτε.

Σχετικά προϊόντα

Επίσης θα βρείτε